Olympiades en Innovation Challenge

Elk jaar worden door de verschillende bètavakgroepen de voorrondes van de olympiades op school georganiseerd. Je kunt hier vanaf klas 1 al (vrijwillig) aan meedoen en zo proberen een plekje in de nationale eindronde te bereiken. Leerlingen van Scala hebben in de afgelopen jaren in de nationale top meegedraaid of zelfs de landelijke finale weten te winnen. Ga jij ook de uitdaging aan?

Via het Jet-Net netwerk kun je meedoen aan de Junior Innovation Challenge; een ontwerpwedstrijd in de onderbouw. Tijdens een gastles wordt er een probleem aangeboden en is het aan jou en jouw groepje om een oplossing te bedenken, hiervan een ontwerptekening te maken en vervolgens een korte pitchvideo van op te nemen. In 2018 wist het idee van Scala tot de finaleronde in Utrecht door te dringen. Win je daar, dan wordt jouw idee ook echt uitgevoerd.

Gastlessen, speeddaten en bètathemadagen

Als je in klas3 zit, wordt er als voorbereiding op de profielkeuze een bètathemadag voor je georganiseerd. Op die dag maak je via speeddatesessies, gastcolleges en actieve workshops kennis met bètaberoepen en -opleidingen. In de bovenbouw krijg je, via verschillende universiteiten en instellingen, gastlessen en hoorcolleges als ondersteuning van de leerstof, maar ook als inkijkje in de beroepen in deze wereld. Zo kun je een goede keus maken voor een vervolgopleiding. Bij biologie krijgen we jaarlijks bezoek van het Erasmus MC.