Beeldende vorming

Beeldende vorming is een vak waar leerlingen werken met verschillende materialen en technieken. Denk daarbij aan tekenen, schilderen, collagetechniek, potlood, aquarel potloden, plakkaatverf, acrylverf, Oost-Indische inkt, kroontjespen. De leerlingen maken tijdens de lessen kennis met de beeldaspecten.

De taal van het beeld is nog nooit zo aanwezig geweest in de maatschappij als in deze tijd. Overal wordt gewerkt met beelden: in de schilderkunst, in de beeldhouwkunst, in film, televisie, in kranten en tijdschriften, in stripverhalen, in reclames, op de computer en ook op de mobiele telefoon. Bij de beeldende vakken werken de leerlingen met de taal van het beeld. Het is een universele taal, een taal die door iedereen wordt begrepen.

Op Scala wordt gedurende de basisvorming (klas 1, 2 en 3) beeldende vorming gegeven. De leerlingen krijgen twee uur beeldende vorming per week. Uit de kunstgeschiedenis worden ook onderwerpen besproken.

Leerlingen van mavo kunnen het vak Kunstvakken 2 Tekenen als eindexamenvak in hun pakket kiezen. Op havo- en vwo-niveau kunnen de leerlingen het vak kunst/beeldende vormgeving als examenvak kiezen in hun profiel. Dit gebeurt na het derde leerjaar.

Terug naar Welke vakken krijg je?