Scaladisciplines


Scala biedt leerlingen die meer willen, de mogelijkheid om naast het basisprogramma ook te kiezen voor een van de Scaladisciplines.

De school wil daarmee talentontwikkeling bevorderen. Uit disciplines op het gebied van sport, bèta en kunst kunnen leerlingen een onderdeel kiezen waarin ze hun talent kunnen ontdekken of verder kunnen ontwikkelen.

Een leerling hoeft geen toptalent te zijn in zo’n Scaladiscipline, maar er moet natuurlijk wel van enige aanleg sprake zijn. Het is vooral van belang dat een leerling een goede studiehouding heeft en veel belangstelling heeft voor de Scaladiscipline.

Leerlingen van alle niveaus (mavo t/m gymnasium) kunnen de Scaladisciplines kiezen. Het cursusjaar bestaat, wat de Scaladisciplines betreft, uit twee delen(modules). De eerste module van begin oktober tot januari en de tweede module van begin februari tot eind mei. Er komen dus twee keuzemomenten voor de leerlingen, waarbij zij na de eerste module uiteraard van dezelfde Scaladiscipline de tweede module kunnen kiezen, maar zich ook voor een andere Scaladiscipline kunnen inschrijven. Beide modules duren 11/12 weken, afhankelijk van de data waarop toetsweken, vakanties etc. vallen.

Een leerling die voor een Scaladiscipline kiest krijgt op het rooster wekelijks en op een vaste dag een extra les van 80 minuten die aan de discipline wordt besteed. (Voor de leerlingen van Rietvelden kan dat ook een onderdeel van het flexrooster zijn. Tijdens het huiswerkuur wordt dan op die dag de Scaladiscipline gegeven).

Voor zo’n extra programma vraagt de school per halfjaarlijkse module een bijdrage aan de ouders.

- Aanmelden workshops Scaladisciplines op woensdag 20 februari 2019